Femeie la volan – cine a dat cu spatele?

In 2008 ai mei mi-au luat masina. Eram fericita? …understatement of the year πŸ™‚ mai degraba extaziata! Si ce faci cand primesti o masina? Bineinteles, vrei sa te sui la volan si sa dai o tura cu prietenii. Dar stai!!!..n-aveam prieteni. Ba da, prieteni aveam πŸ™‚ (crisys averted), insa nu aveam permis (plans isteric). Asa ca pune-te Alexandra si invata sarguincios sa-ti iei permisul. Easy peasy! Right?… Wrong!

L-am picat prima oara – insert joke despre femei la volan – e sansa ta. πŸ™‚ Am luat din a doua si asa cum istoria a dovedit-o, a ajuns sa-mi placa mult sa conduc. Am avut si bafta de parinti misto care mi-au dat masina pe mana de la inceput.

Asa se face ca era prima saptamana de cand aveam permis si ma duceam cu masina la munca. Bad ass, mi-am zis. I got this! Rock star!Β  Eram la semafor. Rosu. Eram cam a treia. Ascultam muzica si incepusem sa ma rog sa gasesc un loc de parcare in care sa fie simplu sa parchez. Sa nu fie parcare laterala, sa nu fie parcare laterala!

Si BOOOM! Ma loveste un nene in spate. Cobor cu genunchii tremurand din masina, cu ochelarii mei supradimensionati si cu telefonul in mana sa vad paguba. Nu mare lucru, dar omul era palid. Imi spunea ca e sofer de meserie si ca pentru asta o sa-i ia permisul. Ma roaga sa spunem ca m-a lovit in parcare, din neatentie. Sunt OK cu aceasta varianta “oficiala” si mergem la politie.

Acolo desenam ca niste copii netalentati de clasa a treia schema accidentului si juram pe Biblie ca spunem adevarul si numai adevarul. Apoi, insotiti de domnul politist mergem la masini, sa constate ce si cum. Se uita omul la masini, apoi la noi. Va rog sa va imaginati. Tanara domnita, cu ochelari cat jumatate de fata, blonda si cu permis de o saptamana (adica subsemnata) versus domn respectabil, cu vechime in ale condusului de vreo 25 de ani.

Domnul politist ne arata toti dintii intr-un zambet de la o ureche la cealalta, se uita la mine pe sub ochelarii de vedere si zice: Cine a dat cu spatele? Eu, indignata de aceasta concluzie pripita, imi dau ochii peste cap! Ce injustitie, imi spun in gand! Colegul de incident ii explica faptul ca eu sunt nevinovata si ca eu sunt “busita”. Politistul ne face teoria chibritului. Ne spune ca ne jucam cu vietile oamenilor de fiecare data cand ne urcam la volan si ne pune sa pinky swear ca vom fi atenti. Ultima e posibil sa nu se fi intamplat. πŸ™‚ In fine, imi da asigurarea, batem palma si plecam fiecare unde are treaba.

Ajung cu bine si fara alte incidente la birou, dar ce credeti ca ma astepta acolo? Nu, serios! Ce credeti sa ma astepta acolo? Stay tunned, va spun data viitoare! πŸ™‚

Alexandra

0 comments on “Femeie la volan – cine a dat cu spatele?Add yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *