Exista primavara dupa nunta rosie

Am citit la inceputul lui ianuarie o retrospectiva a anului 2016, denumit si The red wedding (multe conflicte armate, atacuri teroriste, schimbari politice nu tocmai bune pe plan international, iar in Romania abia fusese instaurat guvernul Grindeanu care de pe atunci nu promitea prea multe). Un an groaznic, un inceput de apocalipsa, multe previziuni negre pentru noul an. La cum se preconizau lucrurile as putea extinde analogia cu GOT astfel incat 2017 va fi  o batalie a bastarzilor cu Ramsay castigator.

Cum sunt egoista si egocentrica incep sa ma gandesc la mine si la ce a insemnat anul 2016 pentru mine. Am trait destul de ancorata in aceasta realitate sumbra, dar pe plan personal lucrurile nu au mers chiar atat de rau. A fost un an tumultos, trebuie sa recunosc. Am avut parte de multe schimbari, schimbari majore, unele nu tocmai usor de suportat; unele decizii nu au depins de mine si doar m-am trezit peste noapte cu consecintele lor… dar toate aceste lucruri mai mult sau mai putin dureroase m-au adus in punctul in care sunt acum. 2016 nu a avut o concluzie, ci a fost doar o intriga pentru o poveste care va fi tesuta in anul acesta. M-a maturizat pe alocuri, m-a palmuit atunci cand ma asteptam mai putin, m-a trezit la realitate poate mai mult decat vreau sa recunosc, dar mi-a dat speranta. M-a facut sa am incredere in mine si sa am puterea sa-mi recunosc dorintele si sa lupt pentru ceea ce consider ca merit. Am ramas cu cateva amintiri la care nu as renunta pentru nimic in lume si am intalnit oameni frumosi si buni care m-au ajutat sa ma cunosc mai bine. In cele mai grele momente am avut sprijinul prietenilor mei, si in cele mai frumoase momente tot ei au fost langa mine. Cum sa nu fiu recunoscatoare pentru tot?

Din ianuarie am inceput sa fac pasi mici, dar importanti, pe acest drum anevoios si totodata frumos.

Pentru prima data in viata mea locuiesc singura, intr-un apartament pe care l-am ales singura, in care ma simt libera sa fac orice, la orice ora; in care ma simt in siguranta sa fiu exact asa cum sunt, in care imi pot pune ordine in ganduri, in care nu ma simt singura, in care imi dau voie sa renunt putin cate putin la gandurile negre si atat de prietene.

Am reusit sa imi dau seama ce vreau pe plan sentimental si sa am puterea sa spun si sa actionez in concordanta. Nu a iesit cum am vrut si poate nici nu trebuia sa iasa. Am auzit in sfarsit finalul boleroului, de care o sa imi aduc aminte cu placere, dar pe care nu vreau sa-l mai reascult.

Mai important decat tot ce s-a intamplat la inceputul acestui an a fost ca am realizat ca nu mai vreau lucruri incurcate. Merit mai mult decat cateva franturi de fericire imbracate in nesiguranta, cinism si disimulare. Vreau totul pentru ca am puterea sa lupt sa am totul.

In 2016 a fost trezirea la realitate. 2017 reprezinta speranta si schimbare.

0 comments on “Exista primavara dupa nunta rosieAdd yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *